Axplock av aktiviteter från hösten 2017

Utflykt till Nimbus

Höstterminens aktiviteter startade med en utflykt till Öckerö och Nimbus i September. På vägen fick vi se delar av Eriksberg och bussen tog även en tur upp på Ramberget. Väl framme på Nimbus bjöds det på Äggost och kaffe.

Seniorshop och modevisning

Den 6 oktober hade vi besök av Titti från Seniorshop som tillsammans med några av våra boende bjöd på modevisning och efter det klädförsäljning.

Utflykter till Mölndals museum och Kvarnbyn i oktober

Under oktober månad gick 2 stycken utflykter till Mölndals museum, där fick vi se en utställning om Lindomemöbler och ytterligare en utställning om vardagsföremål som väcker minnen.

Räkfrossa 24/10

Den 24 oktober bjöds våra boende in till höstens traditionsenliga räkfrossa som innehöll räksmörgås, kaka, kaffe och skönsång av vår alldeles egna kör som består av några av våra boende här på Vasahemmet.

Änglavecka vecka 44

Veckan innan allahelgona hade vi änglatema här på Vasahemmet. Det pyntades på varje våning i huset med änglar av olika slag. Under veckan hade vi besök av Robert Eriksson från Betlehemskyrkan som höll en andakt, det serverades änglakaka till kaffet och som avslutning bjöds det på vacker körsång och ljuständning för de som lämnat oss under året som gått.

Hattutställning och 8 sorters kakor

Den 10 november bjöd Margareta som också arbetar som sjuksköterska här på Vasahemmet in till hattutställning och till detta serverades 8 sorters kakor och kaffe. Hon har också en utbildning som modist och ställde ut många av sina egentillverkade hattar.

 

50 – års jubileum 24/11

2017 firade Vasahemmet 50 år och bjöd in till STOR fest. Under festen bjöds det på 3 – rätters middag, tal med historiska inslag, hyllningar och musik.

Nobelfest

På Nobeldagen bjöds alla boende på Vasahemmet in till Nobelfest i Johannessalen. 3 – rätters middag serverades och till detta bjöds det på musik och Wienervals av ett danspar som blev svenska mästare i denna dans 2017.

Luciafirande

På luciadagen 13 december bjöd delar av Vasahemmets personal på skönsång tidigt på morgonen hos alla våra boende. Senare under förmiddagen fick vi besök av en sångensemble som bjöd på vacker stämsång.

Utflykter till jul på Liseberg

Under december gjorde vi två stycken utflykter med några av våra boende till jul på Liseberg. Där fick vi njuta av julstämning, skönsång och gott fika.

Afternoontea med jultema

Söndagen den 17 december bjöds alla boende på Vasahemmet in till Afternoontea med jultema i Johannessalen. Det serverades scones, snittar och cupcakes. Till måltiden bjöds det på julmusik.

Julmys

Höstterminen avslutades i December med Vasahemmets traditionsenliga julmys där alla boende och närstående bjöds in. Svante Mjönes läste julevangeliet och lite till för oss och Erik Mjönes stod för härlig sång och musik.