Bo på Vasahemmet


På Vasahemmet finns det plats för totalt femtiofem boende, fördelat på fem våningar. Första våningen har en demensinriktning, de övriga somatisk ­­inrikt­ning. Alla boende har eget hyreskontrakt i en egen privat lägenhet, som man själv bestämmer över. Du hyr lägenheten med ett förstahandskontrakt av Vasahemmet.
De flesta lägenheterna är för enkelboende men vi har även fyra dubbletter. I lägenheten finns ett toalett­utrymme, varje våning har två stora handikapp­anpassade duschutrymmen. Du hittar även andra gemensamma utrymmen på varje våning som ett enklare kök, matsal och vackra ­vardagsrum. Köket, som ligger längst ner i huset, ­serverar dagligen mat till alla våningar.

När du flyttar in

Din lägenhet möblerar du med dina egna möbler, gardiner, mattor, tavlor och lampor. Lägenheten är dock redan utrustad med en höj- och sänkbar säng och en basmadrass. Övrigt sänglinne, kuddar och täcken, tar du med dig.
Personliga hjälpmedel som du redan har provat ut tar du med dig när du flyttar in, liksom hygien­artiklar och givetvis dina kläder. Vasahemmet sköter all maskintvätt. Plagg som kräver hand- eller kemtvätt kan vi tyvärr inte hantera.
Telefonabonnemang och hemförsäkring ordnar du själv.

 
Här kan du skicka in en intresseanmälan till Vasahemmet.