Änglavecka

Under veckan som gått så har vi haft änglavecka, detta för att lyfta det ljusa kring allhelgonatid. Det har pyntats på våningarna med änglar, dukar och servetter.

På tisdagen hade vi Afternoontea tillsammans hela huset nere i Johannessalen. Det fina porslinet dukades fram och det bjöds på scones, grädde, sylt och cupcakes. Under tiden bjöds det också på sång och musik med ängel och himmelstema.

Johannes och Ellen stod för sång och musik

Johannes och Ellen stod för sång och musik

afternoontea

På fredagen hölls en gemensam minnesstund för alla boende i Betlehemskyrkans kyrksal.  Gillis Edman delade några tankar med oss och ett par stycken från kyrkans kör sjöng några vackra sånger för och med oss. Tillsammans tände vi ljus och tänkte särskilt på de som har lämnat oss och som vi saknar och delade på så vis deras ljusa minne.

På fredagen bjöds det också på ”Änglakaka” till kaffet klockan 13.00, det var en savaräng vilket är en sockerkaka med frukt och grädde.

Fredagens "änglakaka"

Fredagens ”änglakaka”


En vecka på Vasahemmet

Veckan startade som vanligt med måndagens diskussionsklubb med god uppslutning av deltagare. Vi åt godis och avhandlade många olika och spännande samtalsämnen, allt från politik till bakning.

Mariannekolor är ett givet inslag under diskussionsklubben.

Mariannekolor är ett givet inslag under diskussionsklubben.

 

Tisdagen innehöll körövning och filmvisning på eftermiddagen där vi tittade på en film om drottning Désirée Clary från Marseille.

På torsdagen bar det av till café Fyren i Västra Frölunda med några stycken för att dricka kaffe och äta gott fika tillsammans.

Fredagen bjöd på underhållning från Speldags som besöker oss en fredag i månaden med varierande musikalisk reportoar. Dagens tema var ”Kärlek, skomakare och ohyra”.

 

Trevlig helg önskar Ellen!


Arbeta hos oss!

Vi söker dig som är undersköterska eller kock och som känner att du valt rätt yrke!

Vasahemmet ligger mitt i centrala Göteborg. Vi har funnits här i drygt 50 år och har en härlig atmosfär.

Här bor cirka 50 pensionärer uppdelat på fem våningsplan. En av enheterna är ett boende för personer som har en demenssjukdom. Vi har eget kök med 4 kocktjänster som serverar riktigt fin husmanskost lagad från grunden.

Vi önskar att du som söker är en trygg och varm person med ditt arbetsfokus alltid riktat mot de boendes bästa. Du är empatisk, flitig, flexibel och bidrar till att skapa trivsel. Du är också en god kollega och bidrar till att vi tillsammans skapar arbetsglädje.

Vasahemmet ägs av Betlehemskyrkan och drivs med kristna värderingar.

För mer information, se vår hemsida eller ring någon av våra verksamhetschefer, Fredrik och Inger, på tfn: 0317225902

Vi tar emot ansökningar via e-post till: info@vasahemmet.se

Välkommen till vår gemenskap!


Räkfrossa!

Tisdagen den 9/10 var det dags för Vasahemmets årliga räkfrossa. Det bjöds på räksmörgåsar, chokladtryffel och sång och musik stod våra alldeles egen Vasakör för.

Dagens allsångshäfte räkfrossa 4

räkfrossa 3räkfrossa 1


Kanelbullens dag!

Torsdagen den 4/10 var det kanelbullens dag och då passade vi på passade att besöka Ahlströms konditori på Korsgatan för att äta kanelbulle dricka kaffe.

ahlströms 1


Höstpromenader!

När vädret tillåter så passar vi på att ta promenader i vårt närområde, på Vasagatan finns det också god möjlighet att sitta ner en stund och samtala.

En mysig stund på Vasagatan i höstsolen

En mysig stund på Vasagatan i höstsolen


Utflykt till Volvomuseét

Tisdagen den 25/9 tog vi en tur till Volvomuseét i Arendal. Det fanns mycket fint att titta på och vi passade på att fika i deras trevliga kafé.

En av de äldre bilmodellerna på museét

En av de äldre bilmodellerna på museét


Högläsning!

Sedan ett par veckor tillbaka har våra fantastiska volontärer ifrån Vasahemmets vänner börjat med höstterminens högläsning. De kommer varje torsdag och läser. Detta har varit mycket populärt och uppslutningen har varit mycket god. Det hela äger rum i vardagsrummet på våning 4 och rummet har varit fullt med glada lyssnare.


Tisdagsbio!

Tisdagen denna vecka bjöd på regn och rusk! Och vad passar bättre om inte lite biomys med popcorn?! Det visades en dokumentär om Astrid Lindgrens liv och den här gången såg vi den första delen av tre, så nästa tisdag fortsätter vi med del två.

biomys 2biomys


Kören har startat

Vår alldeles egen Vasakör har haft sin andra övning och övar för fullt på låtar med båt och havstema inför vår räkfrossa som kommer att äga rum i Oktober.

Den härliga Vasakören

Den härliga Vasakören