Spafredag!

Fredagen den 22/5 dukade vi upp för en stund av avkoppling och spa i vårt konferensrum på våning 5 här på Vasahemmet.

Det fanns möjlighet att få ta hand lite extra om sina händer med härliga produkter och till detta ingick handmassage för den som önskade. Dessutom fanns det tid för att pröva lite olika makeup – produkter för den som ville. Det bjöds på snittar och morotskaka och vi hade en väldigt mysig stund tillsammans.DSC_0562 2DSC_0553 2DSC_0551DSC_0542DSC_0540DSC_0538DSC_0537


Vårfest

Lördagen den 21 april var det dags för vår årliga vårfest här på Vasahemmet. Det blev en fin stund av gemenskap då det bjöds på räksmörgås, tårta, vårtal och härlig musikunderhållning och allsång av DuoLars.

Mingel med en härlig vårbål

Festen startade med mingel och bål

DSC_0479

Härliga räksmörgåsar bjöds det på

Sång av DuoLars

Sång av DuoLars

DSC_0503

Tårtdags!

 


Tema SydEuropa vecka 12

Under vecka 12 hade vi tema SydEuropa här på Vasahemmet. Det bjöds på mat med influenser från Spanien, Grekland, Frankrike, Italien, Marocko och Kroatien. Veckan inleddes med en klassisk gitarrkonsert av John Sarafian som spelade stycken som passade väl in i veckans tema.


Afternoontea

Under februari och mars månad har vi haft tre stycken tillfällen i huset med Afternoontea och till detta lite sång och musikunderhållning. Det bjöds på Scones och cupcakes vilket var väldigt uppskattat och mysigt!

DSC_0423DSC_0442DSC_0437


Utflykt och gitarrsystrarna!

Under vecka 7 gjorde några boende tillsammans med personal ett besök på Morängatans äldreboende, där det finns något som kallas för solparadiset. De har alltså ett rum med solliknande belysning, där de har skapat en strandliknande miljö med sand på golvet, solstolar och härliga bilder från havet. Besöket var mycket trevligt och är absolut något att göra igen!

På fredagen kom gitarrsystrarna från Smyrna och sjöng för och tillsammans med oss. Vi möttes på våning 3 och det var alldeles fullsatt, alla stolar vi hade gick åt vilket var fantastiskt roligt!


Vårens aktiviteter är i full gång!

Vårterminen är här trots köldgraderna!

Under Januari har vi haft besök av Betlehemskyrkans konfirmander som bjöd på härlig körsång och en fin stund tillsammans med våra boende.

Första dagen i februari inleddes med sång och musik av ”DuoLars” som stod för en trevlig skönsjungande sångstund med bred repertoar och fina anekdoter till de valda sångerna.

 

 


Bilder från hösten 2017

På terrassen utanför Nimbus

På terrassen utanför Nimbus

IMG_8920

Hattutställning

IMG_9038

Luciafirande

Räkfrossa

Räkfrossa

 

Jubileumstårta

Jubileumstårta


Axplock av aktiviteter från hösten 2017

Utflykt till Nimbus

Höstterminens aktiviteter startade med en utflykt till Öckerö och Nimbus i September. På vägen fick vi se delar av Eriksberg och bussen tog även en tur upp på Ramberget. Väl framme på Nimbus bjöds det på Äggost och kaffe.

Seniorshop och modevisning

Den 6 oktober hade vi besök av Titti från Seniorshop som tillsammans med några av våra boende bjöd på modevisning och efter det klädförsäljning.

Utflykter till Mölndals museum och Kvarnbyn i oktober

Under oktober månad gick 2 stycken utflykter till Mölndals museum, där fick vi se en utställning om Lindomemöbler och ytterligare en utställning om vardagsföremål som väcker minnen.

Räkfrossa 24/10

Den 24 oktober bjöds våra boende in till höstens traditionsenliga räkfrossa som innehöll räksmörgås, kaka, kaffe och skönsång av vår alldeles egna kör som består av några av våra boende här på Vasahemmet.

Änglavecka vecka 44

Veckan innan allahelgona hade vi änglatema här på Vasahemmet. Det pyntades på varje våning i huset med änglar av olika slag. Under veckan hade vi besök av Robert Eriksson från Betlehemskyrkan som höll en andakt, det serverades änglakaka till kaffet och som avslutning bjöds det på vacker körsång och ljuständning för de som lämnat oss under året som gått.

Hattutställning och 8 sorters kakor

Den 10 november bjöd Margareta som också arbetar som sjuksköterska här på Vasahemmet in till hattutställning och till detta serverades 8 sorters kakor och kaffe. Hon har också en utbildning som modist och ställde ut många av sina egentillverkade hattar.

 

50 – års jubileum 24/11

2017 firade Vasahemmet 50 år och bjöd in till STOR fest. Under festen bjöds det på 3 – rätters middag, tal med historiska inslag, hyllningar och musik.

Nobelfest

På Nobeldagen bjöds alla boende på Vasahemmet in till Nobelfest i Johannessalen. 3 – rätters middag serverades och till detta bjöds det på musik och Wienervals av ett danspar som blev svenska mästare i denna dans 2017.

Luciafirande

På luciadagen 13 december bjöd delar av Vasahemmets personal på skönsång tidigt på morgonen hos alla våra boende. Senare under förmiddagen fick vi besök av en sångensemble som bjöd på vacker stämsång.

Utflykter till jul på Liseberg

Under december gjorde vi två stycken utflykter med några av våra boende till jul på Liseberg. Där fick vi njuta av julstämning, skönsång och gott fika.

Afternoontea med jultema

Söndagen den 17 december bjöds alla boende på Vasahemmet in till Afternoontea med jultema i Johannessalen. Det serverades scones, snittar och cupcakes. Till måltiden bjöds det på julmusik.

Julmys

Höstterminen avslutades i December med Vasahemmets traditionsenliga julmys där alla boende och närstående bjöds in. Svante Mjönes läste julevangeliet och lite till för oss och Erik Mjönes stod för härlig sång och musik.


JOBBA PÅ VASAHEMMET!

Just nu söker vi nya undersköterskor till vårt fina äldreboende för arbete på våningar där det bor 11 pensionärer. Anställning tillsvidare, 75-85%

Vi söker också timanställda för arbete som vårdbiträde.

Vi söker Dig som känner att du valt rätt yrke! Vi önskar att du som söker är en trygg och varm person med ditt arbetsfokus alltid riktat mot de boendes bästa. Du är empatisk, flitig, flexibel och bidrar till att skapa trivsel i det som är våra boendes hem. Du är också en god kollega och bidrar till att vi tillsammans skapar arbetsglädje. Välkommen med din ansökan via mejl till jessica@vasahemmet.se.

Se den fullständiga arbetsannonsen på:

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/21170023

/Fredrik Alm, Verksamhetschef


Nationaldagsfirande

Igår firade vi nationaldagen på Vasahemmets innergård! Det var vackert väder, det bjöds på kaffe & bakelse och allsång ackompanjerat av piano och dragspel. Många av de boende deltog och det var en mycket lyckad och festlig dag!