Högläsning!

Sedan ett par veckor tillbaka har våra fantastiska volontärer ifrån Vasahemmets vänner börjat med höstterminens högläsning. De kommer varje torsdag och läser. Detta har varit mycket populärt och uppslutningen har varit mycket god. Det hela äger rum i vardagsrummet på våning 4 och rummet har varit fullt med glada lyssnare.


Tisdagsbio!

Tisdagen denna vecka bjöd på regn och rusk! Och vad passar bättre om inte lite biomys med popcorn?! Det visades en dokumentär om Astrid Lindgrens liv och den här gången såg vi den första delen av tre, så nästa tisdag fortsätter vi med del två.

biomys 2biomys


Kören har startat

Vår alldeles egen Vasakör har haft sin andra övning och övar för fullt på låtar med båt och havstema inför vår räkfrossa som kommer att äga rum i Oktober.

Den härliga Vasakören

Den härliga Vasakören

 


Utflykt till Nimbus 10/9

Måndagen den 10/9 begav vi oss från Vasahemmet med buss för att ta oss ut till Nimbus på Öckerö. På vägen tog vi oss upp på Ramberget för att titta på den vackra utsikten och därefter kom vi ända in till bockkranen vid Eriksberg. Väl framme vid Nimbus fikade vi och bjöds på äggost, bärpaj och kaffe. Innan bussen gick tillbaka hem till Karlgustavsgatan  fanns det möjlighet att utforska den fina omgivningen runtomkring Nimbus som ligger alldeles intill båthamnen på Öckerö.

 

Hamnen intill Nimbus

Hamnen intill Nimbus

 


Höstens aktiviteter startar så smått!

Nu är hösten här på Vasahemmet och aktiviteterna börjar att dra igång så smått.

Vi har haft besök av Speldags med musikunderhållning och alla som bor på Vasahemmet har fått möjlighet att förtidsrösta och det blev mycket lyckat och en väldigt god uppslutning kring detta. Vår diskussionsklubb har dragit igång på måndagarna och vår alldeles egen Vasakör har börjat att öva som vanligt på tisdagar.

Nu ser vi fram emot en härlig höst här på Vasahemmet och jag återkommer snart igen och uppdaterar kring våra aktiviteter.

Allt gott!

Ellen


Torsdagar på gården

Under fyra torsdagkvällar har vi haft gemensam kvällsmat ute på gården och till detta har det bjudits på livemusik.

duoLars

DouLars bjöd på ett gäng fina bitar och lite allsång blev det också

Ellen och Victor bjöd på en repertoar från Monica Zetterlunds sångskatt

Ellen och Victor bjöd på en repertoar från Monica Zetterlunds sångskatt


Sommarutflykter!

Vilken sommar vi har haft hittills och det har vi också passat på att njuta av här på Vasahemmet. Många har varit mycket ute på vår fina innegård och har även promenerat ute i närområdet tillsammans med våra promenadbiträden som finns hos oss hela sommaren.

Vi har passat på att göra utflykter till Liseberg, Röda Sten och Lilla bommen.

 

Utflykt till Liseberg

Utflykt till Liseberg


Midsommarfirande

På midsommarafton den 22/6 hade vi traditionsenligt midsommarfirande här på Vasahemmet.

Vi hade besök av Danslaget Viktoria som dansade, spelade och berättade om sina vackra folkdräkter.

Det lottades ut midsommarkransar, bjöds på jordgubbstårta med kaffe och till detta bjöds det på allsång.

07B95DDC-742C-43E1-B45B-FD5D9C27EBFC

 


Fotbolls-VM!

Idag den 18/6 var det äntligen dags för Sverige att möta Sydkorea i sin första match i fotbolls-VM. Då passade några på att titta på den spännande matchen tillsammans i vardagsrummet på våning 5. Extra roligt var så klart att Sverige vann!

 

 

 

Matchdags med lite tilltugg

Matchdags med lite tilltugg


Nationaldagsfirande!

Den 6 juni bjöd i år på soligt väder och ett härligt firande av nationaldagen ute på vår fina innegård. Det serverades kaffe, bakelse och till det sjöng vi allsång tillsammans.DSC_0678DSC_0707DSC_0673DSC_0670