JOBBA PÅ VASAHEMMET!

Just nu söker vi nya undersköterskor till vårt fina äldreboende för arbete på våningar där det bor 11 pensionärer. Anställning tillsvidare, 75-85%

Vi söker också timanställda för arbete som vårdbiträde.

Vi söker Dig som känner att du valt rätt yrke! Vi önskar att du som söker är en trygg och varm person med ditt arbetsfokus alltid riktat mot de boendes bästa. Du är empatisk, flitig, flexibel och bidrar till att skapa trivsel i det som är våra boendes hem. Du är också en god kollega och bidrar till att vi tillsammans skapar arbetsglädje. Välkommen med din ansökan via mejl till jessica@vasahemmet.se.

Se den fullständiga arbetsannonsen på:

https://www.arbetsformedlingen.se/Tjanster/Arbetssokande/Platsbanken/annonser/21170023

/Fredrik Alm, Verksamhetschef


Nationaldagsfirande

Igår firade vi nationaldagen på Vasahemmets innergård! Det var vackert väder, det bjöds på kaffe & bakelse och allsång ackompanjerat av piano och dragspel. Många av de boende deltog och det var en mycket lyckad och festlig dag!

 


VÅRFEST 8 APRIL KL. 11.30

Den årliga Vårfesten närmar sig! Lördagen den 8 april bjuder vi alla boende på Vasahemmet och deras närstående att vara med. Det blir mingel med lotterier, underhållning av Ulf & Åsa Nomark samt uppträdande av vår egen kör – Vasakören, Vi bjuds på räksmörgås, kaffe & tårta i en god gemenskap. VÄLKOMNA!


Luciafirande

Tidigt på morgon idag samlades personalen och våra boende fick besök av lucia med tärnor, stjärngosse och tomte. Alla bjöds på lussefika. Senare idag underhåller Vasakören med julsånger i Johannessalen. Imorgon kommer Hvitfeldtskas luciatåg till oss.

img_5884img_5877


Höstens närståendeträffar

Alla närstående hälsas varmt välkomna på höstens träffar.

Vån 1 3 november kl. 18.00

Vån 2 och 3 14 november kl. 18.00

Vån 4 och 5 22 november kl. 18.00

 


Afternoon tea

I höst har vi anordnat Afternoon tea med musikunderhållning på våra olika våningar. Vår kökspersonal har gjort fina gurksnittar och goda scones med tillbehör. Det har varit mycket uppskattat och kanske blir det ännu en av alla traditioner som vi har här på Vasahemmet.

dsc04418dsc04420


Sommar på Vasahemmet

                                                     midsommarkransth2E23IRUK

Vi hoppas på en fin sommar och att vi kan få till det vi planerat..

Den 6 juni firade vi nationaldagen med fest på vår fina gård med livemusik på dragspel av Thomas Hagby

Midsommar firade vi  traditionsenligt i dag med folkdanslag och sommartårta.Vi sjöng allsång och lottade ut kransar mm.

Tanken är att vi ska ha tre stycken grillkvällar på vår fina gård och att vi även ska göra några lite mindre utflykter under sommaren. Den första är redan avklarad och vi fick använda oss av Johannessalen pga. regn, men det blev bra det också  ;-)Resterande grillkvällar är planerade till den  13/7 och 10/8,

Utflykterna är planerade 7/7 och 16/8 än så länge och de går till Liseberg, Slottsskogen och ev. någon till Bertilssons stuga. Våra boende får anmäla sig till den utflykt som man önskar och vi försöker komma iväg med en liten grupp varje gång. Den 23/6 var vi en grupp på Liseberg och åt våfflor, kramade kaninen och några i gruppen vann storvinster i godislotterierna så den utflykten var toppen!

Det kommer bilder så småningom…

Vi har även i år två ungdomar som arbetar som promenadbiträde och kommer att hjälpa till med utevistelse för våra pensionärer.


Närståendeträff

Närståendeträff och föreläsning av Gun Aremyr

Torsdagen den 26 maj kl. 18.00 är ni som närstående till våra boende välkomna på en träff med föreläsning av Gun Aremyr.

 

 

 


Julmingel

Torsdagen den 17 december var det julmingel på Vasahemmet.

Då samlades vi boende, närstående, Vasahemmets vänner m.fl. och åt Ris a la Malta mm.

Urban o Carina Ringbäck gästade oss och förgyllde kvällen med skön sång.

julmys


NOBEL MIDDAG

På Nobeldagen den 10 december anordnade Vasahemmet för första gången Nobelmiddag.

Det blev en fin trerätters middag på vackert dukade bord.

Många finklädda damer och herrar kom till Mariasalen i Betlehemskyrkan där vi samlades för en stunds gemenskap.

Vi fick också ta del av festligheterna som visades i Sveriges television på storbild.

1