Konsert och andakt lördagen den 30/11

Lördagen den 30/11 får vi besök av Tomas Sjödin som arbetar som pastor i Smyrnakyrkan, operasångerskan Anna Sollerman samt pianisten Dag – Anders Almroth.

Vi möts klockan 14.00 i Johannessalen i Betlehemskyrkan och det går bra att gå in via Vasahemmet på plan 1.

Varmt välkommen att deltaga denna stund!


Utflykt till Mölndals museum

Tisdagen den 19/11 gjorde vi en utflykt till Mölndals museum som ligger i Kvarnbyn. Vi besökte deras olika utställningar som innehöll möbler från Lindome, cyklar och dess historia samt deras Öppna magasin som innehåller föremål i mängder från olika tidsepoker. Givetvis blev det gott fika i deras mysiga café också.


Måndag med Barbro Hörberg

Dagens besök av Basunteatern från Wendelsbergs folkhögskola var mycket trevligt. Vi möttes kring runda bord med en kopp kaffe och fick ta del av många av Barbro Hörbergs texter och också lite av hennes livsverk och historia.


Musik och teaterföreställning 18/11

Måndagen den 18/11 klockan 12.00 i Johannessalen kommer Basunteatern från Wendelsbergs folkhögskola och spelar en teater och musikföreställning om Barbro Hörberg för oss.

Varmt välkommen att delta som anhörig!


Höstmarknad i Betlehemskyrkan 9/11

Lördagen den 9 november klockan 10 – 15 går Betlehemskyrkans traditionella höstmarknad av stapeln. Du som besökt höstmarknaden tidigare kommer att känna igen dig, men vi kan också presentera några nyheter, som exempelvis eventståndet och Änglakörens musikal Den fula ankungen. Vi hoppas att alla åldrar ska trivas och ta del av:

  • Second hand-försäljning med loppis och antikt.
  • Lotterier med fina priser av olika slag.
  • Sylt, saft, hantverk och mer i Handelsboden.
  • Hembakat att köpa med hem eller att njuta av på plats – bröd, bullar, kakor, tårtor, smörgåsar.
  • Eventstånd, med en rad olika upplevelser att ta del av.
  • Dessutom: Musikalen Den fula ankungen, brassband, barnbord och mycket mer.


Minnesstund

Idag fredagen den 1/11 möttes vi till en gemensam minnesstund i Betlehemskyrkans kyrksal för de som lämnat oss under året som gått här på Vasahemmet. Gillis Edman delade några tankar och sjöng några sånger och Ulrika Henkelman fanns med oss och stod för musiken.

Jag vill säga ett stort tack för en fin stund och önska er alla en god och fin helg i allhelgonatid.


Boulefredag!

Fredagen den 25/10 spelade ett glatt gång boule tillsammans och vi kunde bara gemensamt konstatera att detta gör vi om väldigt snart.


Räkfrossa

Tisdagen den 15/10 gick Vasahemmets traditionsenliga räkfrossa av stapeln. Vi hade en mycket trevlig stund tillsammans, med sång, lite vals, räkmacka, kaffe och kaka.

Vasahemmets fantastiska kökspersonal gjorde så vackra och goda smörgåsar


Höstutställning!

Från och med idag tisdagen den 8/10 till och med den 15/10 kommer det att finnas en fantastisk höstutställning som vår härligt kreativa undersköterska Ann-Marie som arbetar här på Vasahemmet har komponerat. Den finns i Johannessalen och alla som bor på Vasahemmet har under veckan möjlighet att gå ner och titta vid lite olika tillfällen.


Rullatorloppet!

Idag tisdagen den 1/10 deltog vi med ett gäng från Vasahemmet i Rullatorloppet som arrangerades av Göteborgs stad i Trädgårdsföreningen. Dagen innehöll promenad dit, ett lopp på 600 meter inne i Trädgårdsföreningen, musik och dansunderhållning, prisutdelning och lottdragning. Vi hade härliga timmar tillsammans i höstsolen.