Förtidsröstning 17/5

Fredagen den 17/5 fick vi besök av två stycken valförrättare som tog emot alla som önskade att vara med och rösta i EU-valet. Det blev en mycket god uppslutning och några fick möjlighet att få besök hemma i sin lägenhet för att få att delta med sin röst.


Åldrandet glädje

Idag har vi haft besök av konstnären Sophia Ivarsson som har skrivit boken ”åldrandets glädje” genom att illustrera med bild och till det finns tillhörande dikter.

Vi hade en fin stund tillsammans där Sophia berättade och visade en film.


Utflykter

När vädret har varit gott så har vi passat på att göra lite utflykter och promenader i mindre  sällskap.

Det har blivit promenad till Haga och Trädgårdsföreningen med lite fika och glass:)

 


Konstkurs

Under två måndagar har en liten grupp mötts för att ha en liten konstkurs tillsammans, vi har arbetat med färgcirkeln under första tillfället och andra tillfället var temat blommor.

Det kommer att fortsätta under två ytterligare tillfällen och som avslutning med någon form av vernissage.


Vårsånger!

Idag sjöng en liten damkör in våren tillsammans med alla boende till brunchen.

GLAD VÅR ÖNSKAR VI PÅ VASAHEMMET!


Vårfest!

Vill bara uttrycka ett stort hjärtligt tack för en fantastisk vårfest i lördags!

Tack alla som kom och bidrog till den fina och våriga stämningen!


Hattutställning och 7 sorters kakor!

Idag har vi haft hattutställning med våran alldeles egen sjuksköterska Margareta som också är hattmodist och till det serverades 7 sorters kakor och kaffe.

Det blev en fin och rolig stund med provning av hattar och härlig gemenskap.

7 sorters kakor


Internationell matvecka på Vasahemmet

Under vecka 14 så har vi en internationell matvecka här på Vasahemmet, köket bjuder på massa härliga rätter från olika kulturer hela veckan lång.

Här har vi veckans meny:

Vi startar vår resa i Europa med en brunch influerad av Schweiz och fortsätter sedan till Tyskland för intagande av en mumsig skinkschnitzel och avslutar med en spännande bärefterrätt.

Måndag:

Brunch– Rösti, stekta champinjoner, bacon, kryddiga korvslantar

Middag– Skinkschnitzel, potatisstomp, ärtor, skirat smör, surkål

Dessert– Grillad bärpizza, ” söt Flammkuchen”

Efter en härlig båtresa på kryssningsfartyget ” Vasa Princess” är vi framme i Sydamerika. Där bjuds vi på en brasiliansk brunch med bönsallad och kallskuret, en peruansk fiskgryta är vår middag och till dessert mumsar vi i oss tjocka pannkakor med björnbärssylt och grädde

Tisdag:  

Brunch– Salades de Mango, kallskuret (bönsallad)

Middag – Suado de Pescada (fiskgryta)

Dessert – Tjocka pannkakor med björnbärssylt och grädde

Nu lyfter planet mot Thailand och sen vidare till mångmiljonlandet Kina. Den Thailändska rätten ”Chicken Satay”  är fantastiskt god och deen kinesiska ” Red Cooked Pork” provar våra smaklökar. Efter detta svalkar vi oss med en fruktsallad och cocosmousse.

Onsdag: 

Brunch – Chicken Satay (Kyckling)

Middag –Red cooked Pork ( fläskkött)

Dessert –  Frukt med Kokosmousse

Efter ett snabbt skutt tillbaka över Stilla havet hamnar vi i Mexico. Vi tar på oss våra stora sombreros (Mexikansk hatt) och hugger in på en härlig tacogratäng som följs av en sydamerikansk soppa. Desserten består av apelsinsallad och glass till en välljudande mariachi-ensamble ( mexikansk musik med gitarr och fioler).

 Torsdag:  

Brunch – Tacogratäng (köttfärs)

Middag- Sydamerikansk Soppa

 Dessert – Apelsinsallad och glass

De stora Greyhoundbussarna tar oss över gränsen och in i USA. Ett stort land med mycket olika maträtter och smaker. Brunchen vi serveras blir en kalifornisk avacadosallad och till Middag den spännande rätten Lousiana Gumbo från den amerikanska södern. Desserten blir en gudomlig Key Lime Pie från Florida.

 Fredag: 

Brunch – Avakadosallad

Middag- Lousiana Gumbo ( lax, korv, sötpotatis)

DessertKey Lime Pie (Limepaj)

När jumbojetten lyfter har vi många timmar tills vi landar i nästa destination, nämligen Indien. Färger och dofter möter oss och vi startar dagen med en Nasi Goreng till Brunch. Middagens Butterchicken med Naanbröd fullkomligt smälter i munnen och avslutas med en läskande Srikand.

 Lördag:

Brunch- Nasi Goreng (ris och grönsakswok)

Middag – Butterchicken med Naanbröd (Kyckling)

Dessert – Srikand ( Yoghurt och mango)

Snart är vår resa tyvärr slut men innan den är över så tar vi en tur till Afikas Savanner. Utanför vårt tält kan vi se Elefanterna bada och gasellerna beta medans vi bjuds på cous-coussallad med kalkon till brunch och Bobotie till middag. Dagen avslutas med en festlig Pavlova tårta med inspiration från ettannat land långt borta, nämligen NyaZeeland.

Söndag:

Brunch-Cous-coussallad med kalkon

 Middag – Bobotie ( Köttgratäng)

Dessert – Pavlova (Marängbotten med grädde, frukt)

 

 

 

 

 


Sångstund med Lina Sandell- tema på fredag!

Nu på fredag den 29/3 klockan 13.45 kommer vi att ha en gemensam sångstund för hela huset tillsammans med Ulrika Henkelman som är församlingsmusiker i Betlehemskyrkan.

Vår alldeles egen Vasakör som övar på tisdagar har under en tid haft fokus på några psalmer av Lina Sandell och därför tyckte vi att det kändes fint att få knyta ihop det hela med en gemensam sångstund nere i Betlehemskyrkans vackra kyrksal.

Varmt välkommen om du önskar att vara med denna stund!


Klädförsäljning

Idag har vi besök av härliga Seija som säljer härliga kläder från Paris, det blir härligt mingel och klädförsäljning hela förmiddagen.